Skip to content

Sil en Andante

Het is bijna zover! Mijn nieuwste kinderboek komt eraan

Eind juni verschijnt Sil en Andante en de geheimen van onder de grond, mijn derde kinderboek. Een magisch, creatief en muzikaal verhaal over eerlijk voelen, jezelf zijn en je stem laten horen. Over vriendschap en samen groeien tot waar je in je eentje niet kunt komen.

Hiernaast zie je een live verslag van de ontdekking onder onze trampoline! 😉

Omslag-voor webwinkel-2

Sil en Andante en de geheimen van onder de grond

Sil is een gevoelig, beweeglijk en creatief meisje van 10 jaar oud. Andante is een eigenzinnige en muzikale jongen die onder de grond woont en muziek maakt van alles wat hij hoort én voelt.

Dat past bij mijn lijfspreuk: je mag eerlijk voelen. En alles mag er zijn! Mijn werk ademt deze waarden. Het zit in mijn boeken, liedjes, workshops en cursussen. En ook in dit boek!

eerlijk voelen kan soms best moeilijk zijn

Want is het nou je hart dat spreekt, of zijn het de stemmetjes van buiten die je hoort? Er is moed nodig om eerlijk te luisteren wat je voelt en wilt, en dit ook nog eens te uiten en die stem te volgen. Om links te gaan waar anderen rechts gaan en buiten de lijntjes te kleuren.

Er zijn genoeg manieren om op creatieve en ontspannen wijze te ontdekken wat je écht voelt en daar expressie aan te geven. Daar maakt Marieke zich sterk voor en daar gaat Sil en Andante over. Wat voel jij? Wat wil je écht?

Over het verhaal

Op een dag ontdekt Sil iets spannends: onder de trampoline in haar tuin is een gang naar een huis … onder de grond!

In het huis woont Andante, een eigenzinnige en gevoelige jongen met een bijzonder talent: hij maakt muziek van alles wat hij hoort en voelt. Andante deelt zijn geheimen van onder de grond met Sil. Samen ontdekken ze dat ze mogen luisteren naar wat ze voelen van binnen.

Durft Sil naar het buurtfeest waar ze nog niemand kent? Andante heeft beloofd met haar mee te gaan. Of … zijn er nog andere geheimen van onder de grond en pakt Sils plannetje toch anders uit? 

Om voor te lezen vanaf 6 jaar en zelf te lezen vanaf 8 jaar.

portret-andante-en-sil-marieke-van-riel-henk-de-wit
sil-op-trampoline-sil-en-andante-marieke-van-riel-henk-de-wit

Felix (9) :

“Ik werd rustig van het boek, maar vond het ook spannend.

Het lijkt me leuk onder de grond te wonen. Daar kan niemand je zien en kun je dingen doen zonder dat iemand het weet.

Toch zou ik Andante niet willen zijn, ik vind mijzelf zijn leuker.”

Renske, moeder van Sammie (7) en Tommie (9):

“Een magisch en waardevol boek voor jonge kinderen.

Ik wilde meteen onder onze trampoline op zoek naar een ondergronds huis!

Ondersteunend om samen te praten over je gevoelswereld.”

marieke van riel henk de wit sil en andante windkracht mee

Over de makers Marieke en Henk

Marieke van Riel is schrijver en stembevrijder. Haar passie ligt bij kinderen, de echtheid van mensen, creativiteit en expressie. Ze gelooft dat als je eerlijk durft te blijven luisteren naar je innerlijke stem en je leert uiten op een manier die écht bij je past, dit een stevige basis legt voor de rest van je leven.  Ze wil kinderen en hun ouders inspireren om écht contact te maken met zichzelf en elkaar. En vanuit gelijkwaardigheid, vertrouwen en vrijheid samen te groeien.

Eerder schreef Marieke de kinderboeken Keukenkaat aan de kook (Loopvis, 2015) en Lene op het dak van de wolken (Uitgeverij Levendig, 2013). Sil en Andante en de geheimen van onder de grond is een uitgave in eigen beheer.

Henk de Wit is illustrator, CliniClown en theaterdocent. Zijn kracht zit in spelen in het hier en nu. Dit komt terug in zijn tekenstijl: die is open, licht en in beweging. 

Samen staan Henk en Marieke aan het roer van een gezin met drie dochters.

Mirthe (moeder van Felix van 9 en Lucie van 7):

“Ik kreeg meteen zin om wenstekeningen te gaan maken met mijn kinderen!

Jouw boek zorgt voor verbinding. Tussen ouder en kind, tussen kinderen onderling, tussen mens en natuur.”

Jet (9) :

Ik herken wel wat Sil allemaal voelt. De plaatjes in haar hoofd vond ik grappig. Die zou ik ook wel willen hebben!”

Louise (7):

“Het boek is spannend vanaf bladzijde een. Ik wilde blijven lezen! De papa en mama van Sil lijken me superlief omdat ze Sil zo goed begrijpen en helpen met haar gevoelens.”

sil-op-draakje-sil-en-andante-marieke-van-riel-henk-de-wit
piano-andante-sil-en-andante-marieke-van-riel-henk-de-wit

Gratis extra's om creatief mee aan de slag te gaan

Bij  het boek horen gratis extra’s, zoals liedjes die je kunt luisteren (op spotify, later volgt de link!). En gratis te downloaden printables zoals een plattegrond van Andantes huis en een liedjesboek.

Hierin valt van alles te beleven, spelen, maken én voelen. De creatieve spelletjes, intuïtieve opdrachten, liedjes en speelse aandachtsoefeningen kunnen kinderen alleen doen of samen met jou als ouder, verzorger of leerkracht.

Alles is eenvoudig te downloaden en printen.  Zo hoef je niet met je kind achter een scherm te duiken, maar kun je je juist verbinden zoals je dat het liefste doet: door in het echte leven bij en mét elkaar te Zijn.

(de gratis extra’s krijg je automatisch bij je bestelling!)