Marieke

Wie ben ik en wat doe ik hier?

Die vragen stel ik mij al mijn hele leven.
Soms met een brok in mijn keel, wanhopig zoekend naar een antwoord. En steeds vaker met een brede grijns op mijn gezicht, wetend dat het allemaal goed is.

Ik schrijf, ik maak, ik zoek zin. Mijn intuïtie als wegwijzer, mijn hart als kompas.

Ik houd van filosoferen. Na te denken over vragen waar niemand een twee drie antwoord op heeft. Te voelen wat ik voel en weet, van binnen. En dat te gebruiken als inspiratie in mijn werk. Want… waarom zijn we hier nou eigenlijk?

Wanneer ik schrijf aan mijn boeken, artikelen en verhalen, kan ik reizen naar alle plekken en werelden die ik maar wil. Alle plekken en werelden in mijn hoofd en ver daarbuiten. Wanneer ik foto’s en filmpjes maak, kom ik tot rust. Ze helpen mij hier te zijn, in dit ene mooie moment.

Als je wilt, kun je al lezend en kijkend met me meereizen naar hier of daar.

Schrijven verrijkt je leven! Via mijn schrijfcursussen en -trajecten wil ik iedereen aansteken met het schrijfvirus 🙂 Het helpt je in verbinding te komen met jezelf en antwoorden te vinden op persoonlijke vragen.

Thema’s die mij inspireren zijn leven en dood en alles daartussenin. Hoe loop je als mini-mens jouw weg op deze enorme aarde in dit nog grotere universum? Waarom zijn we hier eigenlijk? Welke wegen zijn er en maakt het eigenlijk uit of je rechts of links gaat? En nu we hier toch zijn… hoe maken we het ons dan zo gemakkelijk en prettig mogelijk?

Ik ben getrouwd met de liefste en leukste Henk, moeder van Liene (7) en Merel (4), en ook stiefmoeder van Noortje (21). Ik houd van zingen en pingelen op de piano. Het bos zie ik bijna dagelijks, ik kan niet zonder.

Wat ik ooit nog wil…
Nog meer boeken schrijven. Nog meer schrijfcursussen aanbieden. Een muziektheatervoorstelling maken. Nog eens op de fiets naar Parijs, maar dan rustig (toen ik 23 was, deed ik die 538 km in 5 dagen. Wat een spierpijn had ik!)

Op de pagina ‘Ervaring’ kun je lezen wat ik de afgelopen jaren allemaal gedaan heb. Wil je meer weten over mijn intuïtieve werkwijze, dan lees je dat hier.

Heb je een vraag? Stel hem gerust! Stuur me dan een bericht via onderstaand formulier.

Hieronder nog een van mijn gedichtjes 🙂

Klap het ritme dat van jou is
ben niet bang voor uit de maat
Zing de wijs die in je opkomt
al is het een lied dat niet bestaat

Neurie dan jouw eigen tonen
of galm hem maar die melodie
Als iedereen zijn eigen stem zingt
dan pas klinkt er harmonie

Contact

Op zoek naar mijn cookiebeleid en privacyverklaring? Je vindt het hier.