Skip to content

Marieke

knuffel

Klap het ritme dat van jou is
ben niet bang voor uit de maat
Zing de wijs die in je opkomt
al is het een lied dat niet bestaat

Neurie dan jouw eigen tonen
of galm hem maar die melodie
Als iedereen zijn eigen stem zingt
ja, dan klinkt er harmonie

 

Hallo, ik ben Marieke! Schrijver, stembevrijder en (online) magazine-maker.

Mijn passie ligt bij kinderen en gezinnen. Die wil ik inspireren om écht contact te maken met elkaar. En vanuit gelijkwaardigheid, vertrouwen en vrijheid samen te groeien!

Ik geloof met alles in mij dat een mooiere wereld mogelijk is. En dat die begint op je eigen vierkante meter. In je eigen lijf en leven, in je eigen huis en hart.

Daar voel jij de grond onder je voeten. Van daaruit groeien je kinderen op en gaan ze de wereld in. Met sterke wortels en krachtige vleugels. Net als jij die hebt.

 

marieke van riel windkracht mee
zielsbrief afstemming voor jou of je kind

Zinzoeken en zinvinden

Ik ben een echte zinzoeker. Ik ga áán van levensvragen als: wie ben ik en waarom ben ik hier? Hoe loop ik mijn weg in een wereld die soms vol en vreemd voelt? Mag en kan ik helemaal mijzelf zijn?

Niet omdat ik de antwoorden weet, maar wél omdat ik heb ontdekt dat het eerlijk luisteren naarbinnen ruimte schept voor mogelijkheden.

Graag zet ik mijn talent en creativiteit in om jullie te inspireren en helpen júllie antwoorden te vinden. Door te schrijven, me af te stemmen, te zingen, zijn en te maken.

Mijn wensen en verlangens...

Nog meer boeken schrijven en creatieve programma’s creëren. Een muziektheatervoorstelling maken. Een eigen tijdschrift voor kinderen! Een atelier voor Levenszin aan huis in het groen, met ruimte voor jong en oud om te zijn, zingen en maken. 

Verder… Samenwerken met de leukste en inspirerendste mensen. Minstens 93 worden in goede gezondheid. Nog eens op de fiets naar Parijs, maar dan vanuit mildheid en ontspanning. (Toen ik 23 was, fietste ik het in 5 dagen. Wat een spierpijn had ik!)

_11_0136
IMG_4988

Over mijn gezin En dat we niet voor niets bij elkaar zijn

Het eerste wat ik zei toen ik mijn lief ontmoette was: “Ken ik jou niet ergens van?” Vanbinnen wist ik: Het is de bedoeling dat ik jou ontmoet. Waarom, hoe en wat, daarnaar mogen we op ontdekkingstocht! En JA, dat wil ik.

Onze oudste dochter Liene hielp mij herinneren. Nog voor ze in mijn buik landde, voelde ik haar al om mij heen en kon ik met haar praten. Dat klinkt zweverig, maar hielp me juist landen. Via haar vond ik éindelijk mijn antwoorden naar waar ik al zo lang op zoek was.

Onze jongste dochter Merel heeft mij écht op aarde geholpen. Als baby in mijn buik (en nu nog steeds) nodigde ze me uit aanwezig te zijn. Hier, nu, in mijn lijf en mijn leven. Door haar en met haar leerde en leer ik te volgen waar mijn hart me wijst.

Dan is er nog mijn stiefdochter Noortje, die mij met haar eigenheid en beperking elke keer helpt om oordelen los te laten en te verzachten.

En last but not least: hond Tibbe. Een letterlijke spiegel van mijn innerlijke rust of onrust en dé uitnodiging te blijven ademen en pauze te nemen 😉