Skip to content

Lene op het dak van de wolken

‘Oma?’ vraagt Lene met een zachte stem.
 ‘Hoe zou doodgaan voelen?’
 Oma glimlacht. Ze haalt haar schouders op.
 ‘Ik denk dat het voelt als thuiskomen na een lange vakantie. Je vindt het jammer om te gaan, maar bent  ook weer blij om thuis te zijn. Zo ongeveer.’

Lene woont samen met haar broer Marcel bij haar oom en tante. Haar oma woont er ook. De vader en  moeder van Lene zijn vijf jaar geleden bij een brand omgekomen. Gelukkig kan Lene daar met haar  oma goed over praten. Op een dag vertelt oma dat ze ziek is en niet lang meer te leven heeft. Via haar  dromen komt Lene in contact met haar ouders en maakt ze uitstapjes naar het wolkendak. Ze  sluit  vriendschap met een hond en durft steeds meer te vertrouwen op zichzelf. En de mensen om haar heen  krijgen steeds meer vertrouwen in Lene.

Dit jeugdboek gaat over het rouw, verlies van dierbaren en hoe deze verder kunnen leven in onze herinneringen. Maar ook over nog veel meer dan alleen ‘de dood’. Het gaat over emoties, afscheid, onzekerheid overwinnen, gevoeligheid, vriendschap, liefde… het gaat over het leven! 

Lene is een meisje dat haar ouders mist en hier moeilijk met haar omgeving over kan praten. In het verhaal wordt duidelijk dat het uiten van je emoties belangrijk is, omdat ze je ook op slot kunnen zetten als je ze negeert. Lene durft haar gevoelens wél te delen in de veilige nabijheid van haar oma, met wie ze een bijzondere vriendschap heeft. Een bijzondere vriendschap krijgt ze ook met Bobbie, haar nieuwe hond. Hij helpt haar om plezier te maken, uit haar schulp te kruipen en echte liefde te voelen. Lene is een gevoelig meisje. Ze durft zich steeds meer te uiten en daardoor verandert de band met haar broer en haar tante. Ze durft steeds meer te vertrouwen op wat ze voelt en ze merkt dat deze gevoeligheid haar juist erg veel brengt: acceptatie, rust, vertrouwen in haarzelf.

Geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar.

Auteur: Marieke van Riel
Illustraties: Irma van Osch
Levendig Uitgever
Aantal pagina’s: 96
Uitvoering: hardcover
ISBN 978-94-91740-24-4 NUR283
Prijs: 10,00

Verkrijgbaar via de (online) boekwinkel of stuur me een mailtje voor een gesigneerd exemplaar!