Skip to content

Ervaring

Hieronder vind je mijn opleidingen en de dingen die ik dóe en dééd.
Maar natuurlijk maakt dat wat je meemaakt je pas écht tot wie je bent. Als je daar mee over wil lezen, kun je mijn blogs en social media-kanalen volgen.

Algemeen, relevante opleidingen en cursussen
1992-1997 Havo, dr. Mollercollege Waalwijk
1997-1998 Academie voor Beeldende Vorming Tilburg
1998-2001 Kunstacademie St. Joost Breda, richting Fotografie
2002-2005 Academie voor Journalistiek, Tilburg
2007 Camjo-cursus Omroep Brabant
2013-2016 Opleiding Luisterkind en andere intuïtieve cursussen
2017-2018 De Intuïtief Onderneem Academie, In het licht van de Akasha

2011- nu
Ik schrijf verhalen, blogs, boeken en webteksten en verzorg schrijfcursussen. Ook schrijf ik afgestemde verhalen.

2011-zomer 2018 Windkracht mee – mijn eigen onderneming, waarin ik me voornamelijk richtte op persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Ik bood workshops en cursussen aan op het gebied van zingeving en spiritualiteit. Ook schreef ik blogs en artikelen over deze onderwerpen. Voor mijn eigen site, maar ook voor andere digitale magazines. Ik zette een online spiritueel magazine op. Daarnaast ondersteunde ik mensen via energetisch werk zoals readingen en healingen. In de zomer van 2018 voelde ik dat de balans niet meer goed was. Ik voelde heel sterk dat ik weer creatief aan de slag wilde, en weer wilde doen waar ik diep van binnen het meest blij van word… Schrijven en creatief bezig zijn voor kinderen en hun ouders, leerkrachten en andere begeleiders.

December 2015- Keukenkaat aan de Kook, (Uitgeverij Loopvis) Een boek voor kinderen vanaf 8 jaar. Keukenkaat is een meisje dat met haar gerechten de hele wereld op zijn kop zet. In al haar recepten zit iets magisch, waardoor er spannende en gekke dingen gebeuren in het restaurant van Keukenkaats moeder. Dit boek is een leesboek en kookboek in een en daagt kinderen uit zelf te gaan experimenteren met smaken en ingrediënten.

Oktober 2014- Lene op het dak van de wolken (Levendig Uitgever) Een boek voor kinderen van 8 jaar en ouder, over verlies en rouwverwerking. Een gevoelig meisje leert omgaan met haar verdriet en ook dat mensen verdriet op andere manieren verwerken.

2013- 2015 Redacteur voor Bibliotheek.nl, ik werkte aan de site ‘Leesplein’, waarin ik verantwoordelijk was voor de boeken voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Ik schreef recensies en interviews met schrijvers en andere professionals binnen de boekenwereld. Ook verzorgde ik lees- en gebruikerstips voor professionals die werken met deze doelgroep.

2010-2015 Freelance journalist voor uiteenlopende tijdschriften voor voornamelijk ouders van jonge kinderen. Zoals Kiind magazine, Jij en je Kinderen, Beste Koop voor je kind, Jem magazine.

2010-2012 Freelance redacteur voor educatief meidenblad Inkie en Jeugdjournaal magazine van Uitgeverij Zwijsen. Ik schreef artikelen, puzzels en tests.

2010-2012 Auteur Taalmethode Staal, Uitgeverij Malmberg

2005-2010 Freelance redacteur voor de educatieve jeugdbladen Hello You, Flo’ Taptoe, NGjunior, Jippo, Okki. Ik werkte mee aan de online game van Hello You en deed de redactie van winter- en zomerspecials voor Flo’ en Taptoe.

Daarnaast ontwikkelde ik (samen met anderen) een aantal muziektheaterprojecten, werkte ik als verslaggever voor Omroep Brabant en als fotograaf voor verschillende (kunst)projecten, reisgidsen en andere nonfictieboeken.